Elecciones 2011

Blocs electorals i mítings

A cada campanya electoral, els periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio (i suposo que també d’altres mitjans) repeteixen informatiu rere informatiu la cantarella aquella que diu que protesten la llei que estableix els temps i ordre en què han d’aparèixer els diferents partits polítics, i que per això no signen les informacions. Avui, al Telenotícies han explicat que aquesta norma ha fet que haguessin de dir primer la informació del PSOE i comentar després la reacció de CiU al polèmic anunci del PSC. Per més voltes que hi dono, no veig on és el problema. Entenc la idea: en algun cas, pot aparèixer primer una reacció i després allò que l’ha provocat. D’acord: això no és desitjable, però si aquesta és la conseqüència més greu dels blocs electorals, potser no estan tan malament.

De tota manera, hi ha consens en que s’hauria de retirar aquesta llei i s’hauria de donar llibertat total als periodistes i als mitjans per decidir què és important i quin temps dediquen a cada cosa (com fan la resta de l’any). Fins i tot el Col·legi de Periodistes de Catalunya crida els periodistes a la insubmissió. Bé, doncs si hi ha tanta unanimitat, que es plantin tots, i ja veureu com retiren la norma. Una llei que tothom es nega sistemàticament a obeir és paper mullat i s’acaba canviant. Si us plau, no respecteu el que mana la Junta Electoral si ho teniu tan clar, perquè ja començo a estar-ne fins al capdamunt, del tema.

I si teniu el codi deontològic tan assumit i tan assimilat, ¿com és que deixeu que siguin els mateixos partits els que us facilitin el vídeo de resum dels mítings (amb els millors moments curosament seleccionats) i no feu cap comentari al respecte? ¿Això no té cap mena d’importància, per a vosaltres? ¡Per favor, que això us fa perdre tota la credibilitat quan us poseu transcendents amb els blocs electorals!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *