Tomás Roncero

Espanya i el Nobel

Em crida l’atenció un post a Facebook relatiu a la victòria de la selecció espanyola de futbol sobre la portuguesa. En el vídeo enllaçat, el periodista Tomás Roncero, patriota orgullós i arravatat com cap altre, diu (el vídeo ja no és a internet):

“España por su naturaleza, por su genética, tiene que emocionarse… y nos hemos emocionado… No somos científicos, no somos gente que gana premios Nobel, no valemos para eso. No tenemos ni voluntad ni capacidad para estar todo el día machacando. No somos tan fríos. Nos dejamos llevar por las emociones, por el corazón…”

El tema de la possible intersecció o no entre el Nobel i Espanya genera alguns comentaris i finalment l’autor del post comparteix un enllaç que glossa els 7 espanyols que han guanyat aquest premi.

Com veieu, a vegades Facebook i el futbol poden resultar altament educatius (ara que dic això recordo que alguns periodistes esportius que cobreixen l’Eurocopa que se celebra a Polònia i Ucraïna han dedicat llargs i documentats anàlisis al paper d’aquests països en la història recent d’Europa).

¡Gràcies, Federico Guerrero i Juan Pablo Soriano!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *