Google Glass

Google Glass

Les Google Glass em fan pensar en aquest text del filòsof nord-americà Ralph Waldo Emerson que s’inclou en el seu assaig Self-reliance, de 1841:

“The civilized man has built a coach, but has lost the use of his feet. He is supported on crutches, but lacks so much support of muscle. He has a fine Geneva watch, but he fails of the skill to tell the hour by the sun. A Greenwich nautical almanac he has, and so being sure of the information when he wants it, the man in the street does not know a star in the sky. The solstice he does not observe; the equinox he knows as little; and the whole bright calendar of the year is without a dial in his mind. His note-books impair his memory; his libraries overload his wit.”

I també en aquest altre, més popular, de 50 Cent i Justin Timberlake:

“Ayo, I’m tired of using technology, I want you right in front of me.”

Google Glass afegeix una capa d’informació sobre la nostra visió. Una capa que pot ser útil per a moltes coses, però que, poc o molt, ens tapa la vista. Aquesta sobreimpressió difumina la capa de darrere, l’esborra. La informació digital ens tapa l’experiència física. Segur que serà útil per a moltes coses i en realitat em sembla fantàstic que hi hagi gent que innovi per fer-nos la vida millor, però jo no vull posar-me mai unes Google Glass. Al meu entendre, aquest vídeo es queda curt a l’hora d’assenyalar les perversions i efectes col·laterals d’aquesta andròmina. Andròmina és una paraula amb una connotació molt pejorativa, ja ho sé; preferiu invent? Doncs invent:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *